KBC Zagreb nije izdao uplatnicu - za NAPIŠI NAZIV USLUGE

Odgovor na ovaj prigovor kasni. Po zakonu Klinički bolnički centar Zagreb je trebao odgovoriti do sada (detalji). Možete ih podsjetiti tako što ćete poslati drugostupanjsku žalbu.

Za: Klinički bolnički centar Zagreb, Zagreb

Poštovani KBC Zagreb,

Dana 30.03.2017u bolnici KBC ZAGREB /REBRO nisam imala nikakvu vrstu usluge.. Medicinska sestra na prijemu pacijenata nije željela naplatiti račun gotovinom nego je inzistirala da trošak platim po uplanici koji ću dobiti poštom.

Napominjem da od KBC-a od dana posjeta u bolnicu do danas nisam zaprimio uplatnicu odnosno upute za plaćanje troška participacije.

S obzirom na obvezu izdavanja računa koja je propisana odredbama Općeg poreznog zakona, kao i posebnim poreznim propisima, molim vas očitovanje:
1. kako sam mogao platiti račun koji nisam nikada dobio uplatnicu? Nisam dobila nikakav racun a nakon godinu dana mi je dosla ovrha za uslugu za koju se ne sjecam bas da sam dobila uslugu sam primila u 2 mjesecu a ne u 3 .. racun za uslugu koju sam dobila u 2 mjesecu je placen. Placena je i ovrha da nebi dobila jos vece troskove no svakako zelim racun od usluge za koju kazu da sam dobila a ako mi ne posalju racun zelim povrat novcanih sredstava.

4. može li KBC dostaviti presliku računa?
5. zašto KBC osoblje ne izdaje uplatnice i račune odmah i daje na ruke pacijentu?

Obveza izdavanja računa propisana je odredbom članka 54. Općeg poreznog zakona (Narodne novine, broj: 147/08, 18/11, 78/12, 136/12, 73/13) prema kojoj su svi porezni obveznici dužni izdavati račune te voditi poslovne knjige i evidencije radi oporezivanja prema propisima kojima se uređuje pojedina vrsta poreza. Nadalje, obveza izdavanja računa propisana je i posebnim poreznim propisima, a kako je opisano u Uputi Porezne uprave:
https://www.porezna-uprava.hr/PdviEu/Doc... o obvezi izdavanja računa prema propisima u nadležnosti PU (24.07.2013.).pdf

Lijep pozdrav
KRISTINA KOSTANJEVAC