Loša kvaliteta usluge u City Mallu u Puli

Odgovor na ovaj prigovor kasni. Po zakonu Leggiero barovi d.o.o. za ugostiteljstvo je trebao odgovoriti do sada (detalji). Možete ih podsjetiti tako što ćete poslati drugostupanjsku žalbu.

Za: Leggiero barovi d.o.o. za ugostiteljstvo

Dragi Leggiero team Pula,

Poznavajući vašu besprijekornu uslugu u Leggiero kafićima u Zagrebu, moji prijatelji i ja bismo vam željeli prenijeti naše veliko nezadovoljstvo pruženom uslugom i vašim osobljem.

Dana 22. lipnja sjeli smo na vanjsku terasu Leggiera u City Mallu u Puli. Bili smo strljivi i čekali smo pogled konobarice koja je nekoliko puta prosla ispred našeg stola, no nismo bili sigurni misli li konobarica da su prazne šalice i čaše na stolu naše. Tada smo tražili pogled očima ne bi li nas pogledala konobarica... Ništa. Konobarica je tada uzimala narudžbu sa stola do našeg. OK, možda je velika gužva mislimo si pa ćemo kroz par minuta probati pozvati konobaricu, ili kada si oslobodi ruke tj. kada posluži stol do nas.

Konobarica je poslužila stol do našeg no opet nas nije doživjela. Odlazi s pladnjem punim čaša i šalica koje je netom pokupila sa stola kojeg je posluživala. Ponovno dolazi da uzme 1 narudžbu od posljednje pristigle osobe na stolu do našeg, ovog puta djelujemo glasovno: "Oprostite... Oprostite! Možemo li naručiti?" Konobarica nešto usput odgovara vrlo tiho i u bradu što je zvučalo kao "Sada ću".

Donosi konobarica posljedju narudžbu na stol do našeg i onda smo mi na redu. Odmah znamo što ćemo - stigli smo proučiti sve letke i cjenike na stolu kojih nije bilo. Naručujemo 3 kave, 1 bijela kava i jedan sok točnim nazivom "Pine&Apple". Konobarica nas tad zaustavlja jer smo možda bili prebrzi. 3 kave (iste vrste) onda mora ukucati zasebno 3 puta u svoj dlanovnik, te stoga i mi moramo jednu po jednu naruciti, i tako ostalo.

Kroz nekoliko minuta dolazi naša narudžba na pladnju. Ali ooops, stol je pun stvari od prethodnih gostiju, prljav. Gledamo se, gleda konobarica nas s punim rukama, i hajde biti ćemo dobri pa ćemo pomoći tako da pokupimo stvari sa stola i dohvatimo konobarici kako bi nove stvari stale na stol. Konobarica odlazi a stol ostaje prljav...

Shvaćamo da uz kave nismo dobili vode, dok na susjednom dijelu terase vidimo da svaki stol ima vodu. Opet ispočetka, pokušavamo dobiti našu konobaricu, odustajemo. Odlazimo sami na šank po vode, i donosi druga konobarica naše vode.

Jako neučinkovito, moglo je biti i bolje riješeno (stol se prazni kada se konobar vraća na šank s novom narudžbom, praznih ruku; nova narudžba se uzima uz put kada se vraća na šank; zar baš moramo čekati da odvojeno posluži 1 kavu ili se mogu uzeti 2 narudžbe pa i dnojeti 2 narudžbe - smanjuje se simo-tamo i 2x čekanaj na šanku da barista napravi sve narudžbe slijedom dolaska). Izgleda da se nećemo baš tako brzo vratiti natrag u Leggiero City Mall Pula.

Naš račun kao prilog k ovoj reklamaciji:
https://res.cloudinary.com/reklamacije/i...

Gdje je nastao propust? Loš trening novog radnika? Nezainteresirani radnik? Nešto treće? Što predlažete da se ovaj problem ispravi?

Molimo vas očitovanje.

S poštovanjem,
Miroslav i prijatelji