Pritužba na informiranost o stanju u prometu - kašnjenje autobusa 234

Odgovor na ovaj prigovor kasni. Po zakonu ZAGREBAČKI ELEKTRIČNI TRAMVAJ d.o.o. za trgovinu, usluge i javni prijevoz je trebao odgovoriti do sada (detalji). Možete ih podsjetiti tako što ćete poslati drugostupanjsku žalbu.

Za: ZAGREBAČKI ELEKTRIČNI TRAMVAJ d.o.o. za trgovinu, usluge i javni prijevoz

Poštovani ZET,

Jako sam razočaran uslugom javnog prijevoza koju ZET nudi građanima...

Naime, iz dana u dan Autobus broj 234 kasni u polascima s okretišta Lanište u smjeru Glavnog kolodvora. Danas autobus koji je trebao krenuti u 08.10h nije došao, a display na autobusnoj stanici Remetinec uredno je pokazivao planirani vozni red (234, 8:10h). Može se reći - pokazivao je pogrešnu informaciju. Nakon 08.15h display je jednostavno izbacio s popisa taj autobus a kasnije se pokazao planirani polazak sljedećeg autobusa u 08.30h.

Opet se ponavljaju kašnjenja/izbacivanja autobusa iz voznog reda kao prošle godine u svibnju (5.mj 2017).

Također sam se žalio već na ovakve propuste u studenom 2017 napismeno:
http://reklamacije.net/request/kasnjenje...

Ako ZET ima pametan sustav praćenja vozila u prometu i ZET je kupio sustav koji može tu informaciju pokazati putnicima - zašto ne koristite taj skupo plaćeni sustav iz naših džepova i pokažete nam vrijeme dolaska autobusa odnosno pomake od redovnog voznog reda?

Nije neviđeno da javni prijevoznici u inozemstvu na displayima na autobusnim pokažu tekstualnu poruku, obavijest, u trenutcima kada postoje neki važne poruke koje žele prenijeti putnicima. I ZET ima takav sustav jer sam vidio da se tamo ponekad nađe neka poruka - Sretan Božić želi vam ZET - dakle moguće je staviti obavjest da autobus u 8.10h neće doći. Zašto nije bilo nikakve poruke o kašnjenjima?

Dakle, jako nezadovoljan jer očito ZET nije sposoban koristiti alate koje posjeduju.

Molim vas očitovanje o kašnjenju i neobavještavanju putnika pravovremeno o kašnjenjima.

S poštovanjem,
Anonymous