Prituzba na iskljucenost klime u autobusima ZET-a

Odgovor na ovaj prigovor kasni. Po zakonu ZAGREBAČKI ELEKTRIČNI TRAMVAJ d.o.o. za trgovinu, usluge i javni prijevoz je trebao odgovoriti do sada (detalji). Možete ih podsjetiti tako što ćete poslati drugostupanjsku žalbu.

Za: ZAGREBAČKI ELEKTRIČNI TRAMVAJ d.o.o. za trgovinu, usluge i javni prijevoz

Postovani,

molim vas ocitovanje zasto za vrijeme vrucina imate iskljucene klime u svih 7 buseva koliko sam ih usao na Glavnom kolodvoru.

Na upit vasih kolega vozaca (za koje moram navest da su bili poprilicno bezobrazni) dobio sam iste odgovore da se obratim gospodinu koji rasporeduje autobuse ili vama jer "njihovim rijecima" vi ste odlucili da klime u busevima ne rade.

Ako mislite tako ustedit na vec preplacenim busevima (napominjem da je to kupljeno proracunskim novcem, dakle novcem svih nas), onda je to stvarno sramotno.

Ne znam kako je moguce da u svih 7 buseva koji su bili na stajalistu Glavni kolodvor ne radi klima?

Vidno razocaran ocekujem vase ocitovanje.

S poštovanjem,
Pero M.

Komentar Pero M. na dan

From: Snježana Peršin <[email protected]>
Date: uto, 5. lip 2018. 11:16
Subject: RE: Prituzba na iskljucenost klime u autobusima
To: Pero

Poštovani,

izražavamo žaljenje zbog opisane, a svakako neželjene situacije, na koju nam ukazujete.

No, u ZET-u je jedna četvrtina vozila starije proizvodnje i nema klima uređaj, te se u nedostatku dovoljnog broja klimatiziranih vozila, također raspoređuju u promet. Nastoji se da to bude ravnomjerno na više linija.

Dnevno je u prometu oko 286 autobusa i 160 tramvaja, od kojih je 75% s klimatiziranim putničkim prostorom.

Do prije nekoliko godina samo 10% autobusa i tramvaja bilo je klimatizirano, te je sada situacija znatno bolja.

Ponekad, u autobusima novije generacije, moguć je kvar rada sustava ili greška uključenja, te je potrebno o tome izvijestiti vozača, odnosno broj tramvaja ili autobusa dojaviti na telefon 072 500 400, kako bi se odmah moglo reagirati.

Zahvaljujemo na razumijevanju te molimo da prihvatite ispriku.

S poštovanjem!

Služba komunikacija i marketinga
Odjel odnosa s javnošću
Snježana Peršin

Podaci koje ste dobrovoljno dali slanjem ovog e-maila na službenu adresu [email protected] prikupljaju se i obrađuju samo u svrhu odgovora na podneseni zahtjev ili pružanja tražene informacije vezano za pružanje usluge javnog gradskog prijevoza. ZET d.o.o. ne određuje koje podatke korisnik treba dostaviti, ali u svrhu što potpunijeg odgovora i davanja tražene informacije potrebno je, koristeći razumnu procjenu, dati onaj minimalni set podatka kako bi odgovor bio moguć. ZET d.o.o. je ovlašten zatražiti dodatno objašnjenje ili podatak koji je u tu svrhu nužno potreban. Podaci poslani u e-mailu i sam e-mail, trajno se čuvaju samo u svrhu interne evidencije poslanih upita i neće se koristiti ni za jednu drugu svrhu. Sve detalje o postupanjima ZET-a s osobnim podacima korisnika definira Politika zaštite osobnih podataka koja je javno objavljena i dostupna na stranicama www.zet.hr

Zagrebački električni tramvaj d.o.o.
Ozaljska 105, 10000 Zagreb
Tel.: +385 (0)1 365 1502,
faks: +385 (0)1 363 5374
www.zet.hr